понеділок, 17 жовтня 2016 р.

“Живуть герої серед нас”

День захисника України, який відзначається щороку 14 жовтня, – свято, яке увібрало в себе багаті і славні козацькі традиції, уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі впродовж всієї багатовікової української історії.
З 3 по 14 жовтня 2016 року в Судилківській школі І-ІІІ ступенів проводилася декада «Живуть герої серед нас», присвячена Дню Захисника України. Усі заходи: спортивні змагання, конкурс патріотичних малюнків, уроки-екскурсії в музеї, зустріч з воїнами АТО були цікавими, пізнавальними, корисними, і стали підтвердженням того, що сучасні школярі – достойні нащадки славних захисників України.

В рамках декади класними керівниками проведено уроки мужності «Захисники Вітчизни». Бібліотекарем школи Тимошишиною Г.Л. була організована тематична книжкова виставка «Від минулого до сьогодення» та проведені бібліотечні уроки на тему: «З відданістю Україні в серці» для учнів 6-7 класів. 13 жовтня відбувся єдиний урок мужності «Від козаків до воїнів АТО». Керівниками гуртків «Волонтер» та «Акварель» були проведені акції «Лист воїну» та «Оберіг захиснику». Вперше у школі було проведено історико-патріотичний квест «Ми – нащадки славного роду», який виявив найкращі якості школярів – майбутніх захисників Вітчизни.
У змаганнях взяли участь 5 команд: «Нащадки Бандери» (9-А клас), «Нащадки козаків» (9-Б клас), «Калинка» (9-В клас), «З Україною в серці» (10 клас), «ОСО (б)» (11 клас), які побували на 8 станціях: «Національна символіка», «Козацька», «Співаймо Гімн України», «Вірші Т.Г. Шевченка»,
«Мовне багатство», «Національний одяг», «Карта України», «Спортивна».
На кожній станції команди демонстрували свої знання з історії, географії, літератури України, а також вправність, спритність у спортивних змаганнях. Кожен етап супроводжувався виконанням «селфі».
Діти отримали безліч позитивних емоцій, вражень. Цей захід ще більше згуртував дітей та дорослих і, за думкою учасників, стане традиційним під час святкування Дня захисника України.
Ми, учні та педагоги Судилківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, бажаємо всім захисникам, щоб в житті брали до рук зброю тільки для тренування і лише з цікавості!
Слава Україні! Героям слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар