вівторок, 25 квітня 2017 р.

Спільними зусиллями робиться добра справа

За оцінками експертів в області охорони природи, проблема сміття останніми роками висувається серед інших екологічних проблем на перше місце. Кажучи про озонові діри, атомні електростанції і глобальне потепління, ми не помічаємо, як до нас непомітно підкрадається ще одна небезпека – загинути під горами сміття
Ми настільки звикли до природи в нашій повсякденності, що і в думках не можемо припустити втрати цього блага. Змалку знаємо, що в ліс чи до річки, до саду можна прийти будь-коли, чи то за грибами-ягодами, чи просто відпочити. І завжди хочемо, щоб місце, яке ми обираємо, було мальовничим, не засміченим і, взагалі, незайманим. Ніхто не хоче відпочивати посеред сплюндрованої природи, купатися в брудній воді, чи шукати в лісі гриби посеред куп сміття. В той же час, на жаль, не міфічний «хтось», а ті ж самі люди спричиняють забруднення довкілля.
Члени рою «Судилківські Джмелі» виконали Добре діло «Чисте довкілля» за дорученням органів місцевого самоврядування Судилківської сільської ради та дирекції школи, яке було організоване з метою розвитку екологічної освіти і виховання молоді, залучення її до активної природоохоронної діяльності, формування екологічної свідомості та дбайливого ставлення до природи рідного краю, в рамках місячника «Зелена весна.
Джури ставили собі за мету: відновлення фруктового саду, що знаходиться поблизу школи та впровадження екологічних аспектів козацько-лицарського виховання. Завдання: формування цілісного уявлення про біосферу, світоглядних знань про взаємозв’язки в системі «людина - природа - суспільство», знань про позитивні етноекологічні особливості господарювання; виховання почуття відповідальності за стан довкілля, усвідомлення людини як частинки природи, розуміння необхідності дотримання норм природоохоронного законодавства; розвиток системи інтелектуальних та практичних умінь та навичок, емоційних переживань, пов’язаних із вивченням, оцінюванням та збереженням природи рідного краю та власного здоров’я. 
Сама назва Доброго діла засвідчує його актуальність та перспективу розвитку для майбутніх поколінь. Молодь має знати правду про забруднення навколишнього середовища техногенними речовинами, скорочення площ садів, спустошення земель, зменшення біологічного різноманіття видів рослин, поширення захворювань людей, зниження рівня ґрунтових вод у селі. Здійснення проекту дало можливість створити умови для цілеспрямованого виховання екологічної культури молоді.
За активну участь у проекті «Чисте довкілля» рій нагороджений подякою голови Судилківської сільської ради Т. Котик

Немає коментарів:

Дописати коментар