пʼятницю, 6 травня 2016 р.

«Жіночі історії часів Другої світової війни»

Друга Світова війна. Страшні сліди залишила вона у серцях захисників Вітчизни та у серцях тих, хто чекав героїв, які у герці здобули свято Перемоги.
За роки воєнного лихоліття в Україні загинув кожен шостий громадянин. Хто візьметься підрахувати, скільки вони могли б зробити, скільки б могли пізнати радісних хвилин? Не злічити матерів, сестер, коханих, які чекали і не дочекалися своїх синів, братів, чоловіків. Тому символічно звучать слова – у війни не жіноче обличчя.

Протягом першого тижня травня в Судилківські ЗОШ І-ІІІ ступенів проходили уроки мужності, години історії, зустрічі на тему: «Жіночі історії часів Другої світової війни», присвячені Дню Перемоги та Дню пам’яті та примирення. Надзвичайно цікавими були бібліотечні уроки, перегляд відеофільмів, які розповідали про подвиг українців та їхній вклад у Велику Перемогу.
Адміністрація, педагоги, учні Судилківської ЗОШ І-ІІІ ступенів стали учасниками урочистого мітингу в центрі села Судилків, який пройшов 9 травня 2016 року під гаслом «Ні – війні!». На урочистому зібранні згадали ветеранів Другої Світової війни, їх вдів. Та не оминули увагою і односельчан – учасників АТО. Надзвичайно зворушливо звучала поезія у виконанні Верхогляд Анни, Темнюк Інни та Слободзяна Максима. «Нашим героям» – пісня, яку подарувала усім присутнім Супрун Вікторія.  Урочисто-оптимістичним заключним акордом мітингу стала  пісня зведеного хору Судилківської ЗОШ І-ІІІ ступенів «Ми за мир…».
І хоч щороку поруч з нами все менше і менше ветеранів, пам’ять про Велику Перемогу житиме в наших серцях.

Немає коментарів:

Дописати коментар