пʼятницю, 29 січня 2016 р.

День пам’яті героїв Крут

29 січня в стінах Судилківської ЗОШ І –ІІІ ст. проведено вечір-реквієм, приурочений Дню пам’яті героїв Крут.

Старшокласники пригадали події буремного 1918 року, прославляючи героїчний вчинок молодих хлопців-патріотів, які без досвіду та нормального озброєння, при перевазі ворога в десятки разів не відмовилися від бою, хоча шансів на перемогу практично не було
Провідною метою заходу стало проведення аналогії: Крути і сучасність.
Було згадано курсантів-нахімовців, які в березні 2014 року під час незаконного переходу академії ВМС у власність російського агресора, перервали урочистості окупанта гімном України. Пом’януто й сучасних добровольців із Небесної сотні, учасників АТО та усіх українців, які, як і герої Крут, ціною власного життя стали на бій за свою державу.
Вчинки усіх згаданих героїв ще раз підтвердили істину: відстоюючи ідеї, захищаючи Батьківщину, не варто рахувати, скільки вас, чи ти сам чи разом із мільйонами інших, мусиш робити те, що мусиш, і тоді прийде перемога.
Не забудьмо ж подвиги людей, які присвятили майбутньому України свої героїчні вчинки,а деякі – і свої молоді життя. Не забудьмо нікого: ні добровольців Української Народної Республіки, ні сучасних воїнів, які полягли на Сході нашої держави.
Слава героям України!

Немає коментарів:

Дописати коментар