вівторок, 6 грудня 2016 р.

"На варті Вітчизни"

6 грудня в нашій державі відзначається День Збройних сил.України. Ця дата встановлена відповідно до Постанови Верховної Ради України № 3528-ХІІ від 19 жовтня 1993 року. Незважаючи на досить невелику офіційну історію українського війська, справжній вік Української армії сягає кількох століть, а її бойові традиції формувалися у важких кривавих війнах і конфліктах від Київської Русі до Великої Вітчизняної війни. І сьогодні солдати і офіцери Збройних Сил України гідно продовжують традиції своїх дідів і батьків. 
В Судилківській школі І-ІІІ ступенів з 28.11.2016р. по 06.12.2016р. пройшла декада, присвячена Дню Збройних Сил України. В її рамках парламент школи провів акцію «Живуть герої серед нас». З повагою, з цікавістю, із захопленням учні школи розглядали світлини на стенді, присвяченому воїнам-учасникам бойових дій в зоні проведення АТО.
Класними керівниками було проведено уроки мужності: «Героїв стежини – від батька до сина» (1-4 кл.); «Українська армія – школа мужності»(5-8 кл.); «Як треба захищати Вітчизну» (9-11кл.).
У шкільній бібліотеці була організована книжкова виставка «Армія України сьогодні».
Бесіда «Суверенітет і територіальна цілісність України», проведена вчителями історії, змусила замислитись школярів над сторінками новітньої історії Української держави.
Цікавим та пізнавальним став перегляд художніх та документальних фільмів: «Хоробрі серця», «На варті Незалежності. Збройні Сили України».
«З чого починається Вітчизна» – назва конкурсу патріотичних малюнків, організованого і проведеного керівником гуртка «Акварель».
Заходом, який дав змогу учням висловити шану захисникам Батьківшини, став єдиний урок «На варті Вітчизни», проведений 6 грудня 2016 року в 1-11 класах. Адже гостями школярів стали військові та учасники АТО – жива легенда, непереможні воїни, які є творцями історії сучасної, незалежної, соборної України.
День Збройних Сил України – це свято мужності й самовідданості, лицарства і благородства захисників Вітчизни – кожного, хто віддає свої знання, силу, волю і професіоналізм і навіть життя захисту рідного краю, обороні його кордонів, оберіганню честі, гідності і спокою українського народу. І за це учні Судилківської ЗОШ І-ІІІ ступенів висловлюють щиру вдячність оборонцям Української держави.